Dank u wel.

AfbeeldingOp zondag 8 september heb ik met circa 9.000 andere fietsers 102 km getrotseerd om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Een indrukwekkende gebeurtenis met een mooi resultaat: bijna € 1 miljoen binnengehaald voor nieuw onderzoek waarmee hopelijk velen gered zullen worden.

De KWF is op dit moment een heikel onderwerp. Er zou teveel geld aan de bekende strijkstok blijven hangen bij de mensen achter de schermen. Als ik bedenk hoeveel zij hebben opgehaald (circa € 100 miljoen) door daadkracht te tonen en het verschil te maken, dan gun ik ze dat van harte. Het werk dat zij hebben gedaan betekent écht een groot verschil. De mensen die nu het hardst klagen; hebben zij het verschil gemaakt met zoveel geld voor onderzoek? Ik kan er niks van terugvinden op het internet.

Terug naar 8 september. Voor mij was dit een nieuwe ervaring om met zoveel fietsers in een lange stoet 102 kilometer te rijden. De start in de hal was al indrukwekkend door het prachtige nummer van Bette Midler, The Rose. Als u het nummer beluistert op youtube, probeer dan een voorstelling te maken om dit lied met circa 9.000 anderen in een grote hal te horen en waar velen herinneringen ophalen aan mensen die de strijd tegen kanker nog strijden of die strijd hebben verloren. Door deze start werd ik mij weer goed bewust waarvoor ik het ook alweer deed.

Door de practige omgeving van Ede, de Hoge Veluwe, Wageningen, Renkum en meer van die mooie plaatsjes in deze omgeving heb ik menig klimmetje bedwongen. Om uiteindelijk zeer voldaan in Ede weer over de finish te komen. Terugkijkend naar deze mooie dag kan ik alleen maar dankbaar zijn:

 • Ik ben onder de indruk van de organisatie, alles was tot in de puntjes georganiseerd.
 • De saamhorigheid in het peleton van fietsers.
 • De nieuwe vrienden die ik onderweg heb gemaakt.
 • Alle steunbetuigingen die ik via de social media heb ontvangen.
 • Alfa accountants en adviseurs die mij hadden uitgenodigd om met hen mee te fietsen en hoe zij hun gasten in de watten hebben gelegd.
 • De sponsoren die mij hebben gesteund door een bedrag te doneren van bijna € 350,-. Dank jullie wel.

Kortom, een lange en bijzonder geslaagde dag.

Benno Rijpkema

PS.

Voor de mensen die benieuwd zijn naar de exacte route en het resultaat, verwijs ik graag door naar de registratie van mijn rit.
Voor een indruk van de sliert fietsers, bekijk dan dit filmpje eens.

Auteur: Benno Rijpkema

Als coach en specialist in excellent veranderen ondersteun ik opdrachtgevers op hun weg naar succes. Ik schrijf om mensen te inspireren het maximaal haalbare uit henzelf te halen. Mijn gedachtegoed ligt vast in de boeken die ik uitgeef binnen de MENS-serie: - Succesvol Ondernemen - Maak werk van je dromen - Brokjes inspiratie - Solliciteren! Of eerst aan het werk?

2 gedachten over “Dank u wel.”

 1. Benno,

  Niet ik bedankt, maar jij bedankt… en wel voor twee dingen.
  Allereerst onderschrijf ik volledig wat Sjoukje hier boven zo mooi omschreven heeft. Hier kan
  ik geen woord aan toevoegen om de reactie nog beter en mooier te maken.
  Het tweede dank je wel geldt voor de prachtige tekst die je van het Dank u wel blogartikel hebt gemaakt.
  Kennelijk heeft de media geen interesse in dit soort activiteiten, want dit is goed, mooi en fantastisch nieuws en dat wordt volgens de media niet verkocht.

  Wat een prachtige weergave vanuit jouw hart Benno van de tocht en wat dit je dit gedaan heeft.
  Met kippenvel gelezen.
  Top!!

  Hans

  Like

 2. Ik heb dichtbij mensen gestaan die aan het vechten waren tegen kanker. Mensen die de kanker overwonnen, maar ook dierbaren die de strijd verloren. Ze hadden allen veel gemeen: hun kracht, hun moed, de gave om van kleine dingen te genieten, hoop, levenslust. En hun geliefden streden met hun mee en bezaten dezelfde waardevolle gaven. Vol bewondering keek ik toe aan de zijlijn, met diep respect. Wat kunnen we met elkaar veel van deze mensen leren! Ze zijn en waren het allen meer dan waard om te overleven door de juiste medicatie of goede behandelmethodes.
  Elke bijdrage is dan ook zo belangrijk en waardevol en daarom ben ik supertrots op mensen zoals jij en vele anderen die op wat voor manier dan ook een bijdrage leveren aan het kunnen genezen of voorkomen van kanker! Top!
  Sjoukje

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s