Nooit meer werken

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken.

fokke-en-sukke-werken-gewoon-door-tot-hun-67eConfucius zei het al. En het is ook een veel gebruikte uitspraak van mij geworden. Sinds 2009 ben ik gestopt met werken; het moment dat ik ging doen waar mijn hart naar uit ging.

Het is mijn passie om mensen en organisaties te begeleiden als ont-wikkelaar. Ik help de mensen hun oude wikkels (belemmerende overtuigingen) af te gooien en nieuwe wikkels eigen te maken. Ik reik ze nieuwe inzichten aan waarmee zij totaal anders in het leven komen te staan. Ze zien ineens de rijkdom die ze altijd al hebben gehad en nooit hebben gezien. Ze ervaren ineens wat de Wet van Aantrekking voor hun betekent en zijn in staat de juiste dingen ‘ineens’ aan te trekken. En het resultaat is dat ze vele malen rijker zijn dan ze ooit hadden gedacht.

Waar jouw passie ligt, daar ben je meestal ook redelijk tot erg goed in en het gaat je moeiteloos af. De beroemde 10.000 ‘vlieguren’ om expert te worden, worden echter door weinig mensen gehaald. Ze gunnen zichzelf de tijd niet om deze uren te maken, omdat ze andere ‘verplichtingen’ hebben.
Ik heb de keuze gemaakt om datgene te doen waar mijn hart ligt. En een snelle rekensom leert dat ikzelf al ruim 36.000 ‘vlieguren’ heb gemaakt als adviseur, coach en ont-wikkelaar.

Deze week de vraag aan jou: “Wat zou jij gaan doen als ik je vraag om je passie te gaan volgen?”
Hoeveel vlieguren heb jij hierin al gemaakt? Heb je het expert niveau bereikt? En wat zou jij kunnen betekenen voor de mensen om je heen met datgene waar je passie naartoe gaat?
Ik hoop dat je dit met mij wilt delen.

Benno Rijpkema

ont-wikkelaar van Mens en Organisatie

Auteur: Benno Rijpkema

Als coach en specialist in excellent veranderen ondersteun ik opdrachtgevers op hun weg naar succes. Ik schrijf om mensen te inspireren het maximaal haalbare uit henzelf te halen. Mijn gedachtegoed ligt vast in de boeken die ik uitgeef binnen de MENS-serie: - Succesvol Ondernemen - Maak werk van je dromen - Brokjes inspiratie - Solliciteren! Of eerst aan het werk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s